fbpx Skip to main content

De Perfecte Ketting uitzoeken

De juiste lengte kiezen voor je collier kan best lastig zijn. Maar we kunnen je hierbij helpen. Er zijn een paar punten waar je rekening mee kunt houden. We hebben het volgende voor je op een rijtje gezet:

1. Is er een speciale gelegenheid waar je het bij wilt dragen?
Dan kun je letten op de halslijn van je outfit.

  • Is het bijvoorbeeld voor je bruidsjurk? Dan wil je natuurlijk dat het collier mooi vrij ligt op de huid. Aangerade lengte: 40cm, 42cm of 45cm.
  • Bestaat het collier uit een ketting met daaraan een hanger? Zorg er dan voor dat ook de hanger vrij ligt op de huid.

2. Wil je het op verschillende outfits kunnen dragen?
Neem dan een multifunctionele lengte.

  • Draag je vaak een gesloten blouse of coltrui, dan wil je voor wat langer gaan zodat je het collier gemakkelijk erover kunt dragen. Aangerade lengte: 45cm.
  • Een open blouse of aansluitend shirt vraagt meer om een kortere lengte. Aangerade lengte: 40cm of 42cm.
  • Wil je gaan voor een bohemian of artistieke look, dan kun je in de lange lengtes kijken. Aangerade lengte: 50cm+.
  • Wat momenteel veel gedaan wordt is de speelse combinatie van meerdere lengtes. Heel erg leuk en een echt feestje om je hals. Aangerade lengte: 40cm, 42cm en 45cm.

3. Heren

  • Voor HEREN starten we meestal met een lengte van 45cm als je de ketting kort wil dragen. Voor een tiener kun je eventueel wel een ketting van 40cm nemen. Ben je smaller gebouwd dan kun je als korte look ook 40cm nemen.
  • De meest toegepaste lengtes zijn 45cm en 50cm voor heren. Ga je voor een statement look dan neem je een ketting van 50cm of langer.

4. In ons atelier kunnen we elke lengte op maat maken zodat het draagcomfort en draagplezier altijd past bij jouw lifestyle.

YOUR IDEAL NECKLACE IS WAITING FOR YOU!

Dit zijn onze richtlijnen die we in 25 jaar ervaring als goudsmid in de juwelenbranche hebben ondervonden. Het zal je helpen om de juiste keuze te maken bij het uitzoeken van je nieuwe ketting. Draag waar je je prettig bij voelt en draag het met plezier.

Leave a Reply